foto5

Kirila Kraal studeerde in 2011 af aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze studeerde bij bariton Pierre Mak en coach David Bollen. Na haar afstuderen ontving zij een royale beurs van het Staetshuysfonds Amsterdam om privé verder te studeren bij Margreet Honig.

Ook volgde Kirila na haar afstuderen lessen bij sopraan Anna Samuil in Berlijn.

Momenteel wordt zij nog steeds gecoacht door Margreet Honig.

Sinds haar afstuderen is zij actief in zowel opera en concertrepertoire als lied.

Zij vertolkte rollen als La Contessa en 1e Dame van Mozart, Mimi, Lauretta,  en Liu van Puccini, Micaela van Bizet en Dido van Purcell. Haar concertrepertoire omvat onder andere Mahler 4 van Mahler, Pulcinella van Stravinsky, Petite MesseSolenelle van Rossini, Requiem van Mozart, StabatMater van Pergolesi.

Afgelopen seizoenen trad zij meermaals op tijdens de Rotterdamse Operadagen en het Grachtenfestival Amsterdam en stond zij in producties van onder andere Opera Spanga, Tania Kross, De Diamantfabriek en Kiezoper Berlin.

Ook treed zij veel op als solist in een kamermuziek formatie met Trio 258, Camerata RCO, Club Classique, Vrienden van de Kamermuziek en met het AristosQuartet.

Kirila geeft lied recitals met de pianisten Nicolas van Poucke, Caspar Vos, Laurens de Man en Daan Boertien.

Sinds mei 2022 treed Kirila regelmatig op als zangeres bij de educatie workshops van de Nationale Opera Amsterdam.

Kirila volgde reeds masterclasses bij Het Mozarteum te Salzburg, Margreet Honig, Christianne Stotijn, Anne Sofie von Otter, Julius Drake, Dietrich Henschel, Udo Reinemann, Markus Hadulla, Dorian Astor, Helena Lazarska,  Bernadette Manca di Nissa, Rudolf Jansen, Jeff Cohen, Valerie Guillorit en James Mccray.

Kirila is ook actief als zangdocente, en heeft een zangpraktijk aan huis.